onsdag den 13. februar 2013

2013 10,11 & 12 februar, afrejsedag og første dag i paradis

Endelig kom dagen som vi har talt ned til så længe. Tidligt op og ud med kufferterne i bilen, sige farvel til basse og vinteren, omkring Føtex og købe morgenmad. Ud i lufthavnen hvor en tysk gymnasieklasse desværre stod foran os i bagagekøen, og Thomas's tålmodighed blev sat alvorligt på prøve. Endelig var alt checket ind og vi satte os ned og fik morgenmad, kaffe og underberg. Kl. 12.00 lettede flyveren fra Aalborg mod Amsterdam. I schiphool lufthavn lidt frokost og selskab af onkel Heineken, ungerne fandt en fin legeplads. Kl. 17.30 lettede vi imod Bangkok. De 10 timer gik fint og ungerne opførte sig eksemplarisk, ( også min mor og far) kl.10.00 touchdown i Bangkok, finde kufferter og ud og finde vores chauffør. Udenfor lufthavnen ramte varmen os som en mur, 34 grader og højt solskin.... Nice. 3 timer i bil til hua hin og endelig fremme hos vores lejede hus. 5 minutter senere i poolen, 10 min senere i poolbaren. Aftensmad, dejlig thaimad. Tidligt i seng vi havde lidt søvn at indhente.
Så vandet blevet tirsdag, vi vågnedei vores dejlige hus havde sovet fantastisk, ungerne sovet stadig, Lisa og jeg åbner terassedøren og taget de 4 skridt fra huset og hopper direkte iden 80 meter lange pool. Dejlig morgen motion i solopgang fuglefløjt og ellers total stilhed. Ind og vække ungerne der også hopper direkte i poolen. Så er der morgenmad, vi bestiller scrambled eggs med bacon, skinke, toast, croissant'er kaffe, juice osv. (20 kr.)
Bestiller taxa ind til hua hin. Taxa chaufføren hedder Tok, og snakker som et vandfald, han vil gerne lære engelsk og øver det kraftigt med Thomas. Han et rigtig flink og fortæller en masse om Thailands kultur, og viser os en masse. Ind til hua hin centrum i kæmpe shopping center, frokost ( sushi) en ny oplevelse for Thomas's mor og far. Shoppe, og købe forsyninger i supermarkedet.
Taxa Tok kører os nu ned til havnen, hvor vi ser hvor de friske fisk kommer ind. Emil og Mikkel får lov til at holde en blæksprutte af de lokale fiskedamer. Tok viser os også hua hin strand, bargaden, centrum og en elefant farm. Tok gjorde meget ud af at sige at alt detteikkevarmed i prisen og at det kun var fordi at han elskede børn. Han var faldet pladask for Emil og Mikkel som han kaldte tiger og løve. Tok havde meget respekt for hans chef, og jeg måtte love ham op til 10 gange ikke at snakke med hans chef og sige at han havde givet os special behandling.
Jeg var imponeret over thaiernes venlighed og specielt Toks, han Ville give turisterne det bedste af Thailand og jeg tror faktisk at han var lykkelig og tilfreds med sin plads i livet da han fortalte at nr.1 for ham var at lære engelsk og om andre mennesker og at penge og job havde en helt anden prioritet. Jeg lagde også mærke til hvor respektfuld han var om Thailands konge, han omtalteham som sin konge.
Hjem og bade, slukke tørsten, og op at spise aftensmad. Aftenen gik på terrassen med øl, bailey og kaffe, til udsigten af den smukke oplyste pool, stjernerne på en klar himmel, og total stilhed. Åh ja livet er hårdt her. Thailand :-)











Ingen kommentarer:

Send en kommentar