torsdag den 14. februar 2013

2013, 15 februar det usete Thailand

Op kl. 07.00 og spise morgenmad Idag skal vi på tur. Kl. 08.00 tager vi afsted til " det usete Thailand" vores guide for Idag hedder Arm. Vi kører ind i landet til provinsen Ban Yan ( det flade land for rismarker) første stop er ved et lille lokalsamfund som viser os deres hjem, og hvordan de lever af naturens ressourcer, alt bliver udnyttet, sukkerpalmer, papaya, hjerte æbler , mango og en masse andet jeg ikke kan huske navnet på. Primitivt men utroligt smukt og velholdt, alt var frodigt og blomstrende. Næste stop, sukkerpalme plantage, her så vi hvordan de udvandt sukkeret fra palmerne. Ejeren kravlede op i en Palme ved hjælp af en primitiv bambus stige og et reb. Han høstede 8 sukker Palme nødder til os, Og skar dem ud så vi kunne smage hjertet som var sødt og saftigt. Næste stop et tempel. Dette tempel var 700 år gammelt og havde en hule ind i en klippe. Hulen var bevogtet af aber, som vi fodrede med sukker Palme nødder. Inde i templet kastede vi pinde, og det nummer som vi landede på, fortalte om vores fremtid. Drengene fik utrolig gode spådomme m, Thomas's derimod var så ringe at guiden sagde at papiret det stod på skulle brændes i templet ( godt man ikke er buddhist) videre til en lokal familie der viste os hvordan man bager kager af sukker Palme nødderne. Sjovt at se og utroligt lækre små kager pakket ind i bananblade. Da vi skulle videre ville damen beholde Mikkel , vi fik ham dog med sammen med 2 store poser kager.
Jeg var imponeret over at ud af en nød, kunne de udvinde sukker af hjertet, lave kager af kødet, fodre dyr med skallerne, og det yderste blev brugt til at lave stof til tøj, og resten af skallen brændte de til kul.
Næste stop, en lokal skole. Da vi kom stod børnene på rad og række, yderst vel disciplinerede, men glade og smilende. De lavede et danse / trommeshow for os, de var regionsmestre i det. Derefter rundvisning på skolen, hvor vi snakkede lidt med børnene, glade og smilende, og ingen gjorde nar af de fremmede som var på besøg, hvilket man måske godt kunne forestille sig i en dansk folkeskole. Vi så at børnene fik deres varme frokost i kantinen. Det så sundt og lækkert ud også her kunne vi i danmark også lære en del.
Næste stop, frokost i thar Yan ( området for gummitræer) meget lokal restaurant hvor vi fik frokost med de lokale, faktisk en af de bedste frokoster jeg har fået hernede, og det kostede ikke meget mere en en ti'er. Resten af dagen var afslapningen ved poolen og massage
Aftensmaden blev indtaget ved en restaurant lige ved siden af resortet. Lækker lokal thaimad. Emil kyssede den krabbe som farfar spiste til aftensmad





























Ingen kommentarer:

Send en kommentar